Budgetbeheer

Budgetbeheer is er voor mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn om hun eigen financiën te beheren maar waarbij beschermingsbewind een te verstrekkende maatregel is. Daarnaast zijn er situaties denkbaar waarbij er een verplichting is opgelegd om een bewindvoerder of budgetbeheerder aan te stellen. Deze verplichting wordt veelal opgelegd vanuit schuldhulpverlening of indien iemand in aanmerking komst voor een C-woning. In dit geval kan Remmerswaal Bewindvoering u van dienst zijn. 

Meer info

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind is er voor mensen die zelf niet (meer) in staat zijn om hun eigen financiën te beheren. Een bewindvoerder beheert het geld en de goederen van diegene die hiertoe niet meer in staat zijn. Het aanvragen van (bijzondere) bijstand, toeslagen, het betalen van de vaste lasten en het leefgeld, het doen van de belastingaangiftes en indien mogelijk het oplossen van eventuele schulden zijn taken van een bewindvoerder.

Meer info

Schuldenbewind

Beschermingsbewind ingesteld wegens problematische schulden of verkwisting wordt ook wel schuldenbewind genoemd. Deze vorm van beschermingsbewind is er voor mensen met problematische schulden waar zij zelfstandig niet meer uit komen. Daarnaast kan verkwisting, het onverstandig omgaan met geld, een reden zijn om deze vorm van beschermingsbewind aan te vragen. Naast de reguliere taken richt de bewindvoerder zich in een schuldenbewind op het oplossen van de schulden (veelal in samenwerking met schuldhulpverlening).

Meer info